Španovanje Reketa

Španovanje Reketa

Uskladite pravu žicu na pravoj tenziji za vaš reket i vaš stil igre kako biste dobili optimalne performanse od vašeg reketa.

Mnogi igrači dosta vremena posvećuju odabiru reketa, a kada dođe vreme da izaberu žicu i tenziju to učine u sekundi. Kada pronađete savršen reket, potrebno je da ga fino podesite sa žicom i tenzijom koji najbolje odgovaraju Vašem reketu i Vašem stilu igre. U Balans servisu, mi to zovemo PRILAGOĐENO Španovanje Reketa.

PRILAGOĐENO Španovanje Reketa znači da se podesi Vaš reket do maksimalnih sposobnosti na terenu. To uključuje odabir prave žice i prave tenzije za Vaš reket i Vaš stil igre. U profesionalnom tenisu igrači španuju od 16 kg pa čak do 36 kg svoje rekete. Imamo igrače koji koriste mekane multifilament, najlon ili natural gut žice i one koji koriste tvrđe poliester ili kevlar žice. Ono što je važno je da napravite pravi izbor za Vas i Vašu igru. Ako ne znate koja kombinacija žice i tenzije je najbolja za Vas, razgovor sa Master Reket Tehničarom u našem servisu može Vam pomoći da odlučite. Mi ćemo razgovarati o tome sa Vama i dati Vam informacije, savet i preporuke. Biće potrebno malo proba i grešaka dok ne nađemo pravu kombinaciju žice i tenzije za Vas, ali kada pronađemo pravu kombinaciju, to će biti vredno truda.

Kada pronađemo pravu kombinaciju žice i tenzije, ERSA MRT španer u balans servisu će osigurati da dobijete isto španovanje svaki put kada rešite da zamenite žice na Vašem reketu. Mašine za španovanje se razlikuju, kao što se i tehnike španovanja razlikuju od španera do španera. To znači da ako španujemo istu žicu na istoj tenziji kod različitih španera neće uvijek biti isti krajnji rezultat. U Balans servisu se reketi španuju na Babolat Star 5 električnoj constant-pull mašini koja se redovno čisti i kalibriše. Koristimo uvek istu dokazanu tehniku španovanja, i na taj način našim klijentima pružamo doslednost prilikom svakog španovanja, što naravno sami proveravamo merenjem dinamičke tenzije našpanovanog reketa posle svakog završenog španovanja.